Tysk flaggDet er bare å beklage et visst Oslo-fokus her på bloggen og i twitter-strømmen vår, men kanskje klarer vi å skvise denne inn på kontoen for tysklandsfokus, og dermed unngå beskyldninger om hovedstadsfokus?

Uansett. Denne måneden har Serieteket, Deichmanbibliotekets ypperlige tegneseriefilial, en utstilling av tysk tegneseriekunst. Vi siterer fra Goethe-instituttets pressemelding:

På begynnelsen av 50-tallet virket tyske tegneserier gammeldagse. Tegningene var tradisjonelle, de hadde undertekster og historien var ofte moralske. Først på 60-tallet etablerte det seg et eget tegneseriemiljø i Tyskland, som 20 år senere endelig ga tyske tegneserier individuelle trekk. Dagens tegnere – som for eksempel Felix Görmann, alias Flix, og Anke Feuchtenberger – anses for å være kunstnere, og har mottatt mange priser. De tilhører et levende miljø som skaper nye trender. I deres verk samles påvirkninger fra hele verden som ikke bare inspirerer andre tegnere, men også leserne.

Utstillingen fokuserer på det unge og moderne tegneseriemiljøet i Tyskland.

Serieteket ligger på Olaf Ryes plass og har åpent mandag til torsdag 12–19, fredag 12–16 og lørdag 12–15. Ta turen innom før 26. september!

Latest posts by Kristin Storrusten (see all)