Cappelen Damm i Akersgata er et levende forlagshus som inviterer publikum innenfor dørene på mange måter. De har egen bokhandel og café, de holder slippfester for bøker og mange arrangementer i forbindelse med litteratur, og nå har de også laget en forlagsblogg. Bloggen Forlagsliv har allerede i løpet av de første ukene fått mange lesere, og det er velfortjent. Redaktøren for bloggen er den for mange allerede kjente Anette Garpestad, også kalt Bokdama.

Markedet på internett, muligheten til å nå ut til et større publikum og kommunikasjon mellom forlag, forfattere og lesere er en av de store godene ved digitale medier. At et såpass stort forlag som Cappelen Damm åpner nett-dørene, ser jeg på som både modig og spennende. Selvfølgelig er det en forlengelse av markedsavdelingens oppgave, kritiske røster vil kanskje bare kalle det velskreven og velgjort reklame, men når jeg leser på Forlagsliv, så er jeg fullt klar over at det er Cappelen Damm som snakker, skriver og viser frem. Samtidig som at jeg er klar over at de ansatte har egne stemmer og meninger som får vises i bloggene deres.

Mangfoldet i forlagshuset vises gjennom alle de egne bloggene fra både ansatte og forfattere. Av personlige favorittinnlegg vil jeg trekke frem Anders Hegers innlegg på bloggen Lavterskel om dommedag, biblioteker og FPU, Maria Øvrebøs innlegg på Pocketprat om Audun Mortensen, Åsfrid Hegdal på Litteraturspeilet om David Foster Wallace og lesing og John Erik Riley på Monografi om Brian Selznick og norsk illustrasjon. Og flere favorittinnlegg satser jeg på etter hvert som månedene går og bøkene utkommer.

For det meste handler det om bøker og litteratur, ispedd noen personlige betraktninger, politiske debatter og et innblikk i hvordan det er å jobbe i et forlag. Jeg er fan, og ser frem til at flere forlag hopper på trenden og oppretter husblogger. Flamme Forlag har jo hatt en blogg helt siden oppstarten i 2008, den er også verdt å sjekke ut. Kanskje skal bokhandlerne også tenke på å blogge? Her er det rom for konkurranse for de personlige bokbloggerne – enda godt at internett er nesten like endeløst som universet, så det er plass til oss alle.