Tvangslesing og siste nytt.

Jeg tvangsleser. Som jeg nevnte forrige mandag har jeg satt meg som mål å lese 100 bøker i 2011. Det betyr to i uka. Margit Sandemos selvbiografi er unnagjort, men jeg mangler 160 sider på bok nummer to. Så jeg tvangsleser. Det gjør ikke lesergleden mindre, for så vidt, men det gjør lesingen mer manisk. Dessuten blir jeg sykt opptatt av hvor mange sider jeg har lest, litt som om jeg går på barneskolen og tar sikte på Leseløve-knapp.

Frelst på bokelskere.no et år etter alle andre.

For å være en del av et fellesskap og holde styr på hvor mange bøker jeg har lest, har jeg blitt med i bokelskere.no. Våre bokelskende lesere har sikkert meldt seg inn for lenge siden, men for dere etternølere som meg, vil jeg anbefale det sterkt. Det er litt som facebook, bare med bøker, og er veldig lett og morsomt å bruke. Følg meg gjerne!

Siden jeg tydeligvis sliter har jeg ingen ny og spennende anmeldelse, men heldigvis er internett vår venn. Internett tilbyr for eksempel en fin historie om en gutt som begynte å lese på grunn av en jente, og samtidig lærte om jenteorgasme. The Millions har laget en samleside over de mest leste artiklene sine i 2010, og nummer seks er en interessant sammenligning av bokomslag for samme bok i USA og Storbritannia. Festlig, og ganske merkelig at man har så forskjellige cover.

Internett kan også fortelle at man nå endrer Mark Twains Huckleberry Finn så den skal være mindre støtende, ved å bytte ut ordet nigger med slave. Kjør debatt!  Utover det kan vi glede oss over at det finnes en jobb vi er kvalifisert for. Og at andre også har mål med årets lesing.  Pluss at du får vite hvilken bok som vil redde livet ditt.

Internett altså, gode greier. God bokuke!

Latest posts by Julie Eliassen Brannfjell (see all)

0

8 comments on “Tvangslesing og siste nytt.”

 1. Synne sier:

  Artig at du tipser om gode nettartikler:)

 2. Astarkvedja sier:

  Jeg må beskjemmet innrømmet at jeg tvangsleste i store deler av 2010, jeg som bare skulle «kartlegge hvor mye jeg egentlig leste.» Sånn går det når observatørens paradoks settes ut i praksis. Men jeg kom meg da gjennom Anna Karenina, det er jo alltids noe:)

 3. Ladybug sier:

  Jeg hadde satt meg 100 bøker som mål i fjor men kom ikke lenger enn til 74.

  Jeg klarer ikke helt å forstå hvorfor gamle klassikere må endres på den måte(og jeg er på ingen måte rasist). Boken må jo sees i sammenheng med den tiden den ble skrevet på. Ved å sensurere og endre slikt føler jeg at man ødelegger for noe av menneskets historie rett og slett.

 4. beate sier:

  Tvangslesing høres ikke spennende ut, nei. Men kjekt at du også har oppdaget bokelskere :) Det er et flott nettsted! Blir spennende å følge deg :)

 5. ithil sier:

  Noen vil kanskje påstå at jeg «tvangsleser», men jeg er så nysgjerrig på ting at jeg prøver å sluke alt jeg kommer over, og koser meg stort sett alltid når jeg brøyter gjennom hauger på hauger av gode bøker :) Bøker som ikke er så gode har jeg en tendens til å «tvinge» meg gjennom fordi jeg ønsker å gjennomføre og avslutte ting jeg begynner på, men jeg prøver å bli flinkere til å droppe en bok om den ikke engasjerer nok.

 6. Kathleen sier:

  Jeg ble medlem der for en måned siden ca. Sykt gøy! Er hekta. Elsker å se coverne på alle bøkene jeg har lest samlet sammen. Spesielt siden jeg nesten ikke eier noen bøker i det virkelige liv (jeg liker ikke å eie ting). Men ja, det blir litt tvangslesing. Må få flere på lista, må få flere. Ikke at det ødelegger lesegleden, jeg får bare lest mer. F.eks. når jeg skrur på dataen, som tar jævlig lang tid, leser jeg et kapittel. Og når jeg venter på at oppvaskvannet skal kjøle seg litt. Eller… ja, i alle hull.

 7. Bente sier:

  Takk for tipset! Må beskjemmet innrømme at jeg ikke visste om siden før du skrev om den…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *