Etter at jeg har lest ut Not That Kind of Girl av Lena Dunham skal jeg skrive et seriøst innlegg om feminisme i dag og Dunham. Nå har jeg lyst til å fangirle over Dunham. For jeg synes hun er så kul, har mye smart å si og viktig for unge kvinner generelt og meg spesielt. Jeg ser på Girls fordi serien handler om at vi er forespeilet at vi skal få være frie, uavhengige og likestilte, men slik er det jo ikke i virkeligheten. Det er den virkeligheten Dunham har fanget. Og noen ganger danser de som det ikke er noen morgendag, som jeg også setter pris på.

Jeg følger henne både på twitter og instagram, og har i hver pause jeg tok fra studiene i går brukte jeg på  å se «Ask Lena» på youtube. Da jeg studerte kjønnsstudier i vår, greide jeg ikke å si noe da noen på seminar mente at Dunham var en dårlig feminist. Jeg utbrøt nesten: «Du forstår ikke Dunham! Du forstår ingenting!». Jeg mumlet det lavt for meg selv etterpå. For hvordan kan du mislike noen som skriver slike twittermeldinger?

I morgen finner jeg ut om Dunham er like kul i bokform. Hvis ikke er det bare noen par måneder til sesong 4 av Girls.

Rose Fagerheim

Rose er 24 år og student. Hennes claim to fame er at hun kan sitere Pushkin og drøfte individets plass i kanadiske storbyer, to egenskaper hun ikke får bruk for så ofte som man skulle tro. Da hun var yngre kunne hun første del av To be or not be-talen utenat, som heller ikke var særlig nyttig.

Latest posts by Rose Fagerheim (see all)